ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική

E.A.S.T. ( Electrical Arc Sublimation Therapy) είναι μια καινοτόμος πρωτοποριακή θεραπεία, της οποίας η δράση περιορίζεται στην επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας χωρίς να βλἀπτεται η βασική στοιβάδα του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να διορθώσουμε όλες τις ατέλειες του δέρματος χωρίς να αφήσουμε ουλές και σημάδια.

Η θεραπεία γίνεται με χρήση αναισθητικής κρέμας. Δημιουργούνται πολλαπλές μικροσκοπικές κρούστες ως αποτέλεσμα της εξάχνωσης των κερατινοκυττάρων χωρίς να βλάπτεται η βασική στοιβάδα και οι παρακείμενοι ιστοί. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της επιφάνειας της επιδερμίδας και η εξαφάνιση των ρυτίδων. Ταυτόχρονα οι ελαστικές ίνες συρικνώνονται, αυξάνεται το πάχος τους αυξάνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας ένα αναίμακτο μικρο Lifting αποτέλεσμα.

Ετσι χωρίς ουλές,τομές ,ράμματα, αιματώματα και εκχυμώσεις, επιτυγχάνονται εξαιρετικά αποτελέσματα με τρόπο,ασφαλή,φιλικό,γρήγορο και οικονομκό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα βλέφαρα,( άνω και κάτω), στο πόδι της χήνας, στο μέτωπο, στις παρειές , στο λαιμό και γενικά σε χαλαρωμένες ή με ρυτίδες περιοχές στο πρόσωπο ή στο σώμα.

Η plasma exeresis είναι η απόλυτη ανατροπή στην αισθητική βλεφάρου, προσώπου, σώματος. Η plasma exeresis πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι απόλυτα ασφαλής για τα μάτια εν αντιθέσει με οποιαδήποτε άλλη επέμβαση στην περιοχή είτε χειρουργική είτε με Laser.

Οι μεταγχειρητικές επιπλοκές της κλασικής χειρουργικής όπως ουλές, εκτρὀπιο, λαγόφθαλμος,υπερβολική εξαίρεση ιστού, αλλοίωση του βλέμματος και των χαρακτηριστικών του προσώπου δεν υπάρχουν. Ο ασθενής κατα τν διάρκεια της θεραπείας ανοιγοκλείνει τα μάτια του και έτσι ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να εέγχει το αποτέλεσμα και να επιτύχει ένα απόλυτα ελεγχόμενο αποτέλεσμα συμμετρικο και απόλυτα φυσικό και νεανικό.

Ο χρόνος της θεραπείας ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε κυμαίνεται στα 15-30 min και για τα δύο μάτια. Ο ασθενής βλέπει αμέσως το αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε 20 μέρες.

Αμέσως μετά την εφαρμογή στην περιοχή εμφανίζονται πολλές μικροσκοπικές κρούστες που απομακρύνονται μόνες τους σε μια εβδομάδα. Υπάρχει συνήθως ένα μικρό οίδημα στα βλέφαρα τις πρώτες 2-3 ημέρες. Η περιοχή καλύπτεται με αντηλιακό make up. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί αν χρειάζεται μετά από 1 μήνα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη χαλάρωση, το βάθος των ρυτίδων, την ηλικία και την έκταση του προβλήματος μπορεί να χρειαστούν από 1- 3 συνεδρίες.

Είναι μια θεραπεία γρήγορη, ασφαλής,ανώδυνη, εύκολη, προβλέψιμη με άμεση επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές δραστηριότητες. Το κόστος είναι σημαντικά μικρότερο από την πλαστική χειρουργική αποκατάσταση. Είναι ελάχιστα επεμβατική και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά μικρά ή μεγάλα προβλήματα της εμφάνισης που μας απασχολούν.

Η plasma exeresis  δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή των βλεφάρων, αλλά με την ίδια τεχνική μπορούμε να διορθώσουμε ρυτίδες γύρω από τα μάτια, πόδι της χήνας, ρυτίδες γύρω από το στόμα, στη προωτιαία περιοχή, στο μεσόφρυο, στο λαιμό,να ανυψώσουμε τα φρύδια και γενικά να κάνουμε ένα γενικό face lifting προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, εφάμιλλα με την κλασική χειρουργική και αντίθετα με την κλασική χειρουργική, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

- Βλεφαροπλαστικη χωρίς τομές και ράμματα
- ξανθελάσματα
- Θεραπεία ενεργούς ακμής
- Αφαίρεση ουλών
- Αφαίρεση φακίδων
- Αφαίρεση δυσχρωμιών
- Αφαίρεση ογκιδίων

Η μέθοδος plasma exeresis χρησιμοποιεί τη τέταρτη μορφή της ύλης το plasma. Το plasma ερχόμενο σε επαφή με το δέρμα προκαλεί εξάχνωση των επιφανειακών κυττάρων χωρίς να βλάπτει την βασική μεμβράνη του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι Lifting του δέρματος γιατί οι ελαστικές ίνες μικραίνουν παχύνονται και αυξάνουν το πάχος του δέρματος. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η έκφραση και το βλέμμα δεν αλλοιώνονται, αντίθετα αποκτούν μια νεανική ξεκούραστη εμφάνιση.

- Εξαχνώνει την εξωτερική στιβάδα, αποκαλύπτοντας την νέα στιβάδα την οποία ταυτόχρονα νεαροποιεί.

- Επιτυγχάνεται νεαροποίηση του δέρματος και αύξηση της ελαστικότητας και σφριγυλὀτητας.
    
Με την πάροδο της ηλικίας το δέρμα των βλεφάρων χαλαρώνει και κρεμάει με αποτέλεσμα το βλέμμα να δείχνει γερασμένο και κουρασμένο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί φοβούνται την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, λόγω της νάρκωσης, των τομών,των ραμμάτων και του φόβου για το αποτέλεσμα. Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική δεν χρησιμοποιεί νυστέρι ή laser για εκτομή δέρματος,ούτε ράμματα. Έτσι αποφεύγονται οι επιπλοκές και οι κίνδυνοι του χειρουργείου. Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική χρησιμοποιεί plasma το οποίο εξαχνώνει τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα χωρίς να βλάπτει τη βασική μεμβράνη και τους περιβάλλοντες ιστούς. Δεν προκαλεί αιμορραγίες, ούτε αφήνει σημάδια. Στην περιοχή της εφαρμογής μένουν πολλές μικροσκοπικές κρούστες οι οποίες σε 7 ημέρες πέφτουν μόνες τους αποκαλύπτοντας νέα και πιό ελαστική επιδέρμίδα.
Image
EAST είναι μια νέα πρωτοποριακή και επαναστατική μέθοδος που εξαχνώνει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Είναι μία προηγμένη μη επεμβατική μέθοδος  διόρθωσης των ατελειών του δέρματος του προσώπου και εξάλειψης των ρυτίδων.

Το EAST εξαλείφει ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση και χαρίζει ένα νεανικό και υγιές πρόσωπο. Εφαρμόζεται μόνο από πιστοποιημένυς ιατρούς.

Πώς λειτουργεί;

ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Με τη συσκευή EAST εξαχνώνονται επιλεκτικά επιφανειακές στιβάδες του δέρματος χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες και χωρίς να αφήνει σημάδια.

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται το EAST :

- Σε ρυτίδες και χαλάρωση στη περιοχή των ματιών (Αναίμακτη βλεφαροπλαστική).
- Σε ρυτίδες στο μεσόφρυο, πόδι της χήνας, σε ρυτίδες - καπνιστού και σε κάθε ρυτίδα προσώπου.
- Σε αφαίρεση ουλών.
- Σε αφαίρεση δυσχρωμιών.
- Σε αφαίρεση σπίλων.
- Σε αφαίρεση υπερκερατώσεων.
- Σε αφαίρεση ογκιδίων.
- Σε αφαίρεση τατουάζ.
- Σε αφαίρεση αιμαγγειωμάτων.
- Σε αφαίρεση ξανθελασμάτων.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ EAST

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Μη επεμβατική διαδικασία, χωρίς ράμματα, χωρίς τομές και χωρίς χρήση laser.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στην προς θεραπεία περιοχή του δέρματος εφαρμόζεται αναισθητική αλοιφή για περίπου 30 min, έπειτα γίνεται η θεραπεία με το EAST. Τελειώνοντας εφαρμόζεται αναπλαστική κρέμα και καλύπτεται η περιοχή με αντηλιακό make up.
Μπορείτε άμεσα να επιστρέψετε στις ασχολίες σας.

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Ανάλογα με την περίπτωση απο 1 μέχρι 3 συνεδρίες με διαφορά ένα μήνα μεταξύ τους. Κάθε συνεδρία διαρκεί από 10-30 min. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία βλέπετε τη διαφορά στο δέρμα σας.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Το EAST όπως  έδειξαν ιστολογικές μελέτες προκαλεί εξάχνωση μόνο των επιφανειακών στιβάδων, χωρίς να επηρεάζει τη βασική μεμβράνη και τους βαθύτερους ιστούς. Κατά συνέπεια δεν αφήνει ουλές και δεν προκαλεί παρενέργειες ή επιπλοκές.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η αφαίρεση ουλών, ογκιδίων είναι μόνιμη. Οι ρυτίδες καθώς γηράσκει το δέρμα θα επανεμφανιστούν μετά από κάποια χρόνια, ανάλογα με την περιοχή.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ    

Η συσκευή EAST χρησιμοποιεί το plasma, την τέταρτη μορφή ύλης, δημιουργώντας ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο σαν κεραυνό. Έτσι εξαχνώνει τους επιφανειακούς ιστούς χωρίς να επηρεἀζει τους βαθύτερες στιβάδες. Γι´αυτό δεν δημιουργούνται ασυμετρίες, ουλές ή  βλάβες στην περιοχή. Η μέθοδος EAST είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό με εξαίρετα αποτελέσματα στον τομέα της αναίμακτης χειρουργικής. Στον τομέα της αναίμακτης χειρουργικής είναι ότι πιό καινοτόμο υπάρχει.

Συχνά το βλέμμα μας δείχνει κουρασμένο και γερασμένο λόγω του ότι το δέρμα των βλεφάρων έχει χαλάρωση και περισσεύει. Η σύγχρονη αναίμακτη βλεφαροπλαστική, δεν χρησιμοποιεί ράμματα, τομές με νυστέρι ή laser, έτσι αποφεύγονται όλοι οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές του χειρουργείου. Με τη συσκευή EAST, αφαιρούνται κερατινοκύτταρα μέσω εξαχνωσης, χωρίς να επηρεάζεται η βασική μεμβράνη, χωρίς αιμορραγίες, αιματώματα και χωρίς νέκρωση των παρακείμενων ιστών.

Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από την κλασσική βλεφαροπλαστική γιατί αποφεύγονται οι κίνδυνοι της υπερδιόρθωσης ή αλλοίωσης του βλέμματος, ο λαγόφθαλμος κλπ.

Η συσκευή  EAST εφαρμόζεται στις ρυτίδες και πτυχές του δέρματος τις οποίες ομαλοποιεί. Μετά το τέλος της συνεδρίας που συνήθως διαρκεί 10-15 min, δημιουργούνται στο δέρμα πολλές μικροσκοπικές κρούστες που αντιστοιχούν στα εξαχνωμένα κερατινοκύτταρα. Αυτές οι κρούστες πέφτουν μόνες τους σε 3 - 7 το οποίο ο ασθενής εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί για ένα μήνα. Ο ασθενής μπορεί αμέσως να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Πληροφορίες

Διονυσία Καλογεροπούλου -
Γιαννοπούλου​ ​

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

Ανακρέοντος 1, Νέα Ερυθραία, 14671
E den.kalog@gmail.com
T
210 80 70 948 & 6940787903